Ukrudt i en vej

Ukrudtsmidler til miljøvenlig ukrudtsbekæmpelse

I mange år er ukrudtsbekæmpelse hovedsageligt blevet gjort med gift eller gas, hvilket er skadeligt for både miljø, grundvand, klima og medarbejderne, der skal gå med det i det daglige. De seneste år er der kommet et øget fokus på miljøvenlige alternativer som skum, damp og varmt vand. Af disse alternativer er varmt vand klart den bedste løsning.

Skum bestående af majsstivelse, der blandet med varmt vand bliver lagt ovenpå ukrudtet. Skummet holder på varmen fra vandet, og er med til at holde temperaturen konstant, da maskinen ikke opvarmer vandet til de temperaturer, der skal til for at dræbe ukrudtet. Vælger man denne løsning, skal man være indstillet både på det rent æstetiske med hvidt skum på jorden, at det kan give skjolder på fliser og andre overflader, og at sødestofferne i majsstivelsen tiltrækker myrer o.l. Desuden er der den ekstra driftsomkostning på tilsætningsstoffet.

Damp blancherer ukrudtet og dræber overfladeukrudtet, men når ikke ned til rødderne.

Ukrudtsbekæmpelse med varmt vand

Den sidste mulighed er varmt vand. Ved varmt vand er det også varmen der dræber ukrudtet. Men det er kun energien i det varme vand, der slår ukrudtet ihjel – intet andet.

Greenheat varmtvandsanlæg holder nemlig en konstant temperatur på 105 grader, og dermed er det kun energien i det kogende vand, der slår ukrudtet ihjel, ingen pesticider, kemi eller tilsætningsstoffer af nogen art er involveret – heller ikke til behandling af kalk.

Al grøn vækst over jorden dør efter hver behandling og under jorden slides og nedbrydes rødderne. Kun pæleukrudt som mælkebøtter skal have flere behandlinger, alt andet ukrudt dør første gang.

Effektiv ukrudtsfjerning

Behandlingen med varmt vand holder 2-3 gange længere end konventionelle metoder, da selv små ukrudtskim bliver dræbt af det kogende vand.

Greenheat varmtvandsanlæg er væsentlig mere effektiv end både damp- og skumbehandling som er meget følsomme overfor regn og vind. Regn, blæst og kulde forhindrer let arbejdet med skum og damp, men dette gælder ikke for Greenheat varmtvandsanlæg som kan bruges hele året rundt i al slags vejr. Samtidig er der Ingen brandfare som med gas.

Medarbejderne behøver derfor ikke bekymre sig om at sætte ild til noget, og der kan sprøjtes helt op af husmure, under hække og i tørkeperioder uden problemer.

Spar penge med øget effektivitet

Det største enkeltstående fokus hos Aqua-Cleaner er effektivitet. Både på tid og energi. Greenheat Original giver op til 15 liter vand i minuttet, dermed kan man komme over 1000-1200m2 i timen, alt afhængig af overfladen, så der spares tid og hænder.

På samme måde gør vores store vandkapacitet på 800l, at vi kan komme over et større areal inden næste påkrævede påfyldning. Du kan bruge overfladevand til behandlingen, så du ikke behøver at bruge drikkevand. Vi har designet løsningen, så det er let at fylde arbejdstanken op fra en overfladetank.

Vores 3 sekunder-regel sikrer, at 3 sek. fra vi starter maskinen, har vi 105 grader på vandet, så der ingen spildtid er. Vores kedel varmer kun efter behov, så bruges der ikke vand, varmer kedlen ikke. På den måde bruger vi ikke unødvendig energi til opvarmning. Derfor er vores anlæg også det anlæg, der udleder mindst CO2 pr. produceret liter vand på markedet. Helt nøjagtigt 0,0228 gr. pr. liter vand hvilket gør, at den er ekstrem billig i drift pr. dag. Driftsomkostningerne er gennemsnitligt 3L diesel/bioolie i timen alt afhængig af overflade og maskinen er nem og billig at vedligeholde.

Den nyeste teknologi

Greenheat varmtvandsanlæg er ikke baseret på forældet teknologi som modificering af hedvandsrenser eller hotboks, som de fleste andre anlæg på markedet, men er derimod baseret på det nyeste inden for varmtvandsanlæg.

Det unikke lavtrykssystem giver et anlæg med store arbejdsmiljømæssige fordele. Det er det mest støjsvage og vibrationsfrie anlæg på markedet. Samtidig får du det mest enkle og driftssikre anlæg til effektiv og miljøvenlig ukrudtsbekæmpelse.

Udviklet og produceret i Danmark. Det er godt for miljøet og dem, der benytter arbejdsredskabet til dagligt. En anden fordel ved lavtryk frem for højtryk er at du slipper for svineri på fliser og vægge, fordi det høje tryk blæser jord op fra fuger og bede langs husmuren.

Fremtidssikret investering

Med Aqua-Cleaner får du et bæredygtigt alternativ til pesticider, der er lige så effektivt som sprøjtning.

Greenheat varmtvandsanlæg er sat op til at kunne køre på HVO100 bioolie. Ved at bruge bioolie reducerer du dit klimaaftryk yderligere. Med Aqua-Cleaner får du altså både en miljøvenlig og klimavenlig ukrudtsbekæmpelse.

Kalkfjerning uden kemi

I alle maskiner der benytter vand med en temperatur over ca. 52 grader, begynder kalken fra vandet at aflejre i kedelsystemet. Hvis man så ikke fjerner kalken fra vandet vil anlægget stoppe til. Derfor har vi monteret et kalkfjerningssystem på anlægget, der fjerner alt kalken fra vandet. Men heller ikke her bruger vi kemi.

Det behøver ikke være så svært! Med driftsomkostninger på 5 kr. om dagen, er vores unikke kalkbehandlingssystem ikke bare fuldt effektiv mod kalk, det er også et af de billigste på markedet, samtidig med at det er enkelt at betjene. Så enkelt kan det gøres.

Desinficering med varmt vand

Selv om Greenheat varmtvandsanlæg er udviklet specielt til ukrudtsbekæmpelse, har mange af vore kunder fundet, at de også er fremragende til anden form for rengøring. De høje temperaturer desinficerer og sikrer en skånsom og effektiv rengøring, kort tørretid samt lavt vandforbrug.

De fjerner effektivt fx alger og tyggegummi fra belægning, hvilket overflødiggør brug af kemi. Det gør Greenheat varmtvandsanlæg ideel til brug på f.eks. facader, bænke, gadeskilte og gravsten.

Koldvandsudtræk

Der er selvfølgelig også koldtvandsudtræk, så der kan vandes nybeplantning på turen.

Ved at kunne bruge Greenheat varmtvandsanlæg ikke bare til ukrudtsbekæmpelse, men også til rengøring, algefjerning og til vanding af nybeplantning på én og samme tur, har vi derved sparet mange ture og mandskabstimer.

Se en demonstration af et Greenheat varmtvandsanlæg på YouTube eller

Læs mere om vore miljøvenlig produkter

Du er måske også interesseret i