Greenheat ukrudtsfjerning

Omlægning til bæredygtighed

Med de nye regler mod sprøjtning, står mange overfor at skulle lægge deres ukrudtsbekæmpelse om til en mere bæredygtig strategi. Men hvilken strategi er så bedst? Hvis du ikke vil ned på alle fire og gøre det manuelt, findes der 3 slag bæredygtig ukrudtsbekæmpelse:

  • Skum
  • Damp
  • Varmt vand

Som beskrevet i blogindlægget: Ukrudtsmidler til miljøvenlig ukrudtsbekæmpelse – Uden brug af pesticider og kemikalier (aquacleaner.dk) er skum sødestoffer, der tiltrækker myrer og insekter, damp tager kun overfladeukrudtet, mens varmt vand når helt ned og dræber rødderne.

Derfor mener vi også hos Aqua-cleaner, at vi har den bedste løsning. Greenheat sprøjter kogende rent vand over ukrudtet, og dræber virkningsfuldt og bæredygtigt al grøn vækst. Fordi vi hos Aqua-Cleaner kan holde en konstant temperatur på 105 grader, er vores ukrudtsbekæmpelse lige så effektivt som sprøjtning.

Vi ønsker at gøre bæredygtig ukrudtsbekæmpelse lige så rentabelt som konventionelle metoder, hvis ikke mere. Det skal altså kunne betale sig at skifte over til en bæredygtig metode. Derfor er der tænkt hele vejen rund i udviklingen af Greenheat-anlæggene. Både driftssikkerhed, driftsomkostninger, den daglige brug og arbejdsmiljø er gennemtænkt.

Vi sætter hos Aqua-Cleaner en ære i, at driftssikkerheden er i top på vores maskiner. Der er ikke meget ved at investere mange penge i et anlæg, der går i stykker hele tiden. Derfor har vi, som de eneste på markedet, bygget vores varmtvandsanlæg op omkring lavtryk i stedet for højtryk. Fordi et lavtryksanlæg er langt mere enkel opbygget med færre komponenter, er der også færre ting, der kan gå i stykker, hvilket giver stor driftssikkerhed og robusthed. Samtidig er det naturligvis også lettere og billigere at vedligeholde.

Fordi generatoren ikke skal arbejde så hårdt for at sætte højt tryk på vandet, bruger den heller ikke så meget energi. Det sparer brændstof og giver lavere driftsomkostninger og lavere CO2-udledning.

Vi bor i et land, hvor vejret spiller en væsentlig rolle. Det er vanskeligt at have en virkelig effektiv ukrudtsbekæmpelse, hvis du kun kan køre de dage, det er tørt og vindstille. Regn, blæst og kulde forhindrer let arbejdet med skum og damp, men dette gælder ikke for Aqua-Cleaners varmtvandsanlæg. Ikke kun er selve ukrudtsbekæmpelsen super effektiv, men anlæggene er lavet, så de kan bruges hele året rundt – i al slags vejr.

Men hvis vi virkelig vil hele vejen rundt om et anlæg, må vi også tænke på dem, der skal betjene det. Det er en anden grund til at Aqua-Cleaner har valgt lavtryk. Det lave tryk giver ingen vibrationer ud i slangen, som højtryk gør, og derfor får medarbejderne ikke problemer med hvide fingre ved at bruge Greenheat. Det lave tryk giver også en støjsvag maskine, så det ikke er nødvendigt at bruge høreværn, medmindre medarbejderen selv gerne vil. Og så er der naturligvis ingen kuliltegasser eller angst for at sætte ild til noget. Der kan sprøjtes helt ind under hække og op ad husmure også i tørkeperioder.

Du kan læse mere om fordelene ved lavtryk frem for højtryk på blogindlægget: Den nyeste teknologi indenfor bæredygtig ukrudtsbekæmpelse – Uden brug af pesticider og kemikalier (aquacleaner.dk)

Læs mere om vore miljøvenlig produkter

Du er måske også interesseret i